V průběhu letních prázdnin budou na území Jihomoravského kraje probíhat opravy a rekonstrukce dálnic a silnic I. třídy. Zřejmě největší zdržení čeká řidiče v souvislosti s realizací rozšíření D1 u Brna a rekonstrukcí D46 u Vyškova. Přehled dopravních omezení na silnicích I. třídy je uveden níže:

I/42 Oprava Mostu Otakara Ševčíka v Brně  – do 07/2025

Provoz na mostu bude zachován v režimu 1+1, platí objízdné trasy dle tonáže:

  • Ve směru na Svitavy objedou vozidla nad 6,5 t úsek po dálnici D1 a dále východní částí Velkého Městského okruhu (VMO Žabovřeská)
  • Objízdná trasa, směr centrum, bude vedena pro vozidla do 14 t  po ulici Bělohorská, Olomoucká, směr Centrum
  • Objízdná trasa, směr centrum, bude vedena pro vozidla nad 14 t po ulici Bělohorská, sil. I/50 ul. Ostravská, Holzova, zpět na sil. I/50 ul. Ostravská, směr centrum

I/40 Valtice průtah – rekonstrukce silnice (již v realizaci – 12/2024)

Aktuálně platí úplná uzavírka. Osobní vozidla pracovní úsek objíždějí po místních komunikacích, nákladní po objízdné trasa přes Zaječí. Od 7. 7. bude provoz veden stavbou na semafory.

I/54 Strážovice průtah – oprava povrchu (07 – 08 2024)

Od 1. 7. do 14. 7. bude platit úplná uzavírka. Objízdné trasy povedou přes Svatobořice – Mistřín, Šardice, Hovorany, Čejč, Násedlovice a Žarošice. Od 14. 7. bude provoz veden kyvadlově na semafory.

I/54 Veselí nad Moravou – výstavba okružní křižovatky v realizaci do 08/2024

Pro nákladní vozidla platí kyvadlový provoz na semafory. Osobní automobily jezdí po vyznačené objízdné trase po místních komunikacích. Dokončení prací plánujeme v srpnu.

VMO Brno – Husovický tunel – úplná uzavírka od 1. 7. do 18. 8.

Úplná uzavírka v rámci napojení VMO Tomkovo náměstí a VMO  Rokytova, v tunelu bude probíhat servisní činnost.

I/54 Most ev.č. 54-010 přes Bukovanský potok před městem Kyjov

15. 7. zahájíme opravu mostu přes Bukovanský potok před městem Kyjov. Vybudujeme mostní provizorium, na které převedeme provoz. Opět nás čeká demolice mostu a vybudování nového. Práce budou trvat do konce roku.

Print Friendly, PDF & Email