Přinášíme měsíční přehled realizovaných a připravovaných oprav dálnic a komunikací I. třídy Jihomoravském kraji. Aktuálně realizujeme 9 projektů a dalších 13 připravujeme.

Mapa ke stažení ZDE

Opravy mostů

Nyní opravujeme 3 mosty na silnicích I. tříd. Jedná se o most na silnici I/55 v Hodoníně, na komunikaci I/71 v Blatnici pod Svatým Antonínkem a v obci Vrbovce. Všechny opravy mostů budou hotové ještě letos.

Opravy odpočívek

Od začátku stavební sezony intenzivně opravujeme odpočívky na dálnicích D1 a D2. Již jsme dokončili opravy  odpočívek Troubsko na D1, odpočívky Ladná na D2 a stavbu gabionové zdi u odpočívky Vyškov na D1.  V těchto dnech také pracujeme na vnitřní a vnější části parkoviště odpočívky Rohlenka na dálnici D1, která bude uzavřena už jen do 6. 8.! Opravou změníme dispozice na stání pro osobní auta a kamiony – tedy  zvýšíme jejich počet, vyměníme asfaltové vrstvy, opravíme obrubníky, veřejné  osvětlení a provedeme vegetační úpravy.

Opravy silnic I. tříd

Práce dle plánu pokračují také silnici I/47 v Ivanovicích na Hané. Uzavřený úsek (800m) řidiči objíždějí po místních komunikacích, které vedou paralelně se silnicí I/47. Dokončení prací předpokládáme v polovině září. Opravou prochází také například silnice I/50 v průtahu obce Brankovice. Vozidla nad 3,5 tuny projíždějí stavbou po neopravované části vozovky. Osobní automobily využívají objízdnou trasu, která začíná u železničního přejezdu v Nesovicích a vede po silnicích 2. tříd přes Koryčany, Střílky zpět na silnici I/50. Předpoklad dokončení prací je v říjnu letošního roku.

Práce na dálnici D2

Od konce června stavíme na dálnici D2 protihlukovou stěnu u Hustopečí v km 25 – 27 ve směru na Břeclav. Stěna bude dlouhá necelých 1900 m. Od 28.6. je uzavřen nájezd Hustopeče ve směru na Břeclav a provoz veden v režimu 2+1. Stavba bude hotová do konce roku a vyjde na 87 mil. Kč bez DPH.

Práce na dálnici D1

Stále probíhá modernizace dálnice D1 v úseku Devět křížů – Ostrovačice v km 168 – 178. Ukončena bude na přelomu září a října.

Oprava tunelu

Již jsme avizovali, že během letních prázdnin nás také čeká důležitá oprava Pisáreckého tunelu, a to obou tubusů A i B. Zatím stále není ukončeno výběrové řízení na zhotovitele opravy. Jakmile budeme mít se zhotovitelem podepsanou smlouvu a budeme znát přesný termín zahájení prací, budeme řidiče o uzavírce tunelu včas informovat. Oprava se bude týkat zejména nové technologie v tunelu, tzn. výměny osvětlení, elektrorozvodů a také instalace zařízení pro úsekové měření rychlosti. V tubusu B půjde ještě navíc o sanační práce a výměnu povrchu vozovky. Tyto práce jsou v tubusu A již hotové. Vloni jsme je museli provést z důvodu poškození povrchu vozovky při nehodě nehodě kamionu a úniku ropných látek.

O zahájení dalších plánovaných oprav a souvisejících dopravních omezeních vás budeme průběžně informovat. Doporučujeme před cestou pravidelně sledovat dopravní informace na https://nove.dopravniinfo.cz/.

A hlavně jezděte opatrně a bezpečně!

Print Friendly, PDF & Email