Aktualizovaný přehled plánovaných a realizovaných oprav na území Jihomoravského kraje👇

Mapka ke stažení ZDE

Opravy v realizaci:

  • Zahájili jsme opravu silnice I/19 v průtahu Sebranicemi v úseku v délce 2 km. Provoz je veden po objízdné trase po silnici I/43 a II/376 přes obce Lysice, Drnovice, Zbraslavec. Z Letovic řidiči projedou po silnici III/3652 přes Zábludov, Nýrov, Rudku a Kunštát (mapka objízdných tras ke stažení ZDE). Práce v tomto úseku dokončíme nejpozději 5. 9.
  • Na silnici I/19 opravujeme povrch vozovky mezi obcemi Rozseč nad Kunštátem a Sychotínem. Dokončení prací v tomto úseku v délce 3,8 km plánujeme 31. 7.
  • Od začátku týdne pracujeme také na silnici I/54 v centru Veselí nad Moravou v ulici Zámecká. Jde o výměnu povrchu, a to žulových kostek za asfaltový povrch. Práce jsou plánovány na 1 měsíc. Pracovat budeme po polovinách. Řidiči projíždějí kyvadlově. Provoz řídí semafory.

  • Na Znojemsku dokončujeme opravu povrchu silnice I/38 v úseku od obce Vrbovec pro státní hranice. Dokončení prací plánujeme v průběhu příštího týdne, nejpozději v neděli 24. 7.

  • Na silnici I/50 dokončujeme opravu povrchu vozovky v úseku mezi Křižanovicemi a Bučovicemi. Dokončení prací je plánováno nejpozději v neděli 24. 7.
  • Pokračujeme v modernizaci komunikace I/23 v průtahu obcí Zastávka. Jde o šířkové sjednocení silnice. Provoz řídí semafory. Dokončení prací předpokládáme letos v říjnu.
  • V Brně aktuálně opravujeme povrch tří páteřních komunikací, to silnice I/23 v ulici Bítešská, I/42 v ulici Porgesova a I/43 v ulici Hradecká. V ulici Bítešská a Porgesova budeme pracovat dokonce prázdnin. Dokončení prací v ulici Hradecká plánujeme v polovině září.
  • V Brně je také uzavřena nájezdová rampa z Kosmovy ulice do ulice Sportovní na silnici I/43. Budujeme zde připojovací pruh. Cílem je zvýšení bezpečnosti v místě, kde se vozidla (mj. MHD) zařazují do jízdního pruhu z nulové rychlosti. Práce jsou plánovány na 2 měsíce.

Dále připravujeme:

  • Upozorňujeme na plánovanou částečnou uzavírku dálnice D2 v km 56,2 Brno od 16. 7. do 23. 7. Důvodem je záruční oprava povrchu na mostu D2 053. Pracovat budeme po polovinách, ve směru na Brno vždy projedete 1 jízdním pruhem. Vjezd na odpočívku Lanžhot bude možný po objízdné trase (mapka objízdné trasy ke stažení ZDE).
  • 8. 8. se pustíme do opravy propustků u Znojma na silnici I/38 ve směru na Jihlavu (viz mapka níže) v úseku v délce 4 km. Dokončení prací je plánováno v listopadu. Po celou dobu budou řidiči jezdit kyvadlově na semafory.

 

Print Friendly, PDF & Email