9. února Poslanecká sněmovna odsouhlasila uzavření koncesionářské smlouvy k dostavbě 32 kilometrů a provozu dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem. Vyslovila tak souhlas s finančními závazky státu plynoucími z návrhu koncesionářské smlouvy na projektování, výstavbu, financování, provozování a údržbu dálnice D4 v úseku Háje-Čimelice.  Včera došlo k podpisu koncesionářské smlouvy a konsorciu DIVia již tak nic nebrání, aby zahájila výstavbu 5 úseků dálnice D4.

Začít by se mohlo již v průběhu března 2021, přičemž ve Středočeském kraji se výstavba týká úseku č. 2 Háje- Milín v délce 5,7 km a úseku č. 3 Milín-Lety v délce 11,6 km, tedy více než poloviny z celého úseku, který se bude  v rámci PPP projektu stavět. V plánuje je zprovoznit všechny nové úseky dálnice D4 najednou koncem roku 2024.
Na zmiňovaných dvou úsecích mezi Hájemi a Lety tak například vznikne 16 mostů na dálnici a dalších 7 nad ní. Budou vybudovány 2 mimoúrovňové křižovatky s celkovou délkou větví 1383 metrů a 4 protihlukové stěny v celkové délce 943 metrů. Upraveno bude i ostatních 33 komunikací v délce téměř 18 kilometrů.

Print Friendly, PDF & Email