Po zimní přestávce se vracíme k rekonstrukci silnice I/16 mezi obcemi Obrubce a Obruby na Mladoboleslavsku. Práce začnou hned po Velikonocích, v úterý 2. dubna, a vyžádají si částečné omezení dopravy.

Naším záměrem je opravit bezmála 2,5 km vozovky od obce Obruby až po sousední obec Obrubce. Denně tudy projede na 12 tisíc vozidel, z toho přibližně 18% tvoří nákladní auta a kamiony.

Smyslem celé akce je z velké části výměna asfaltové směsi v obrusné, ložní a podkladní vrstvě. Celková délka opravovaného úseku je přesně 2355 metrů, od začátku obce Obrubce ve směru od Mladé Boleslavi až za křižovatku silnice I/16 s místní komunikací propojující Obruby s Rohatskem. Rekonstrukce se dotkne i problémového místa na začátku obce Obrubce, kde dochází k opakovaným propadům a poruchám komunikace. Tady bude kompletně vyměněna stávající konstrukce vozovky a týkat se to bude i podloží v celkové tloušťce 1 metr. Vedle toho dojde k opravě systému odvodnění, vyčištění stávajících propustků a vpustí, doplnění krajnic a obnově vodorovného dopravního značení.

Rekonstrukce byla zahájena loni v září. Do zimní přestávky se podařilo opravit více než polovinu úseku. Od 2. dubna budou práce pokračovat na zbylé části dlouhé cca 740 metrů, v místech od železničního přejezdu až po Obrubce.

V místě prací bude, stejně jako v loňském roce, doprava řízena kyvadlově. V nočních hodinách semafory, přes den pak budou provoz usměrňovat speciálně proškolení pracovníci.

Zhotovitelem je společnost SILNICE ČÁSLAV s.r.o., která práce provede za smluvených 40,75 mil. Kč bez DPH. Zrekonstruovaný úsek silnice I/16 plánujeme uvést do plného provozu v červnu.

Print Friendly, PDF & Email