Právě dnes, v pondělí 21.10. 2024, zahajujeme opravu mostu na dálnici D10 v km 51 u Bakova nad Jizerou. Práce jsou harmonogramem stanoveny na necelé tři týdny a dopravu budou omezovat pouze částečně.

Předmětem plnění veřejné zakázky je výměna mostních závěrů na mostu s evidenčním číslem D10-027..1. Ten převádí dálnici D10 v km cca 51 přes ulici Brigádnickou v k.ú. Bakova nad Jizerou. Jedná se o komunikaci III/2768 spojující především Bakov nad Jizerou s jeho místními částmi Mráchov a Studénka.

Diagnostickým průzkumem bylo konstatováno poškození mostních závěrů z důvodu značného opotřebení a navržena byla tedy jejich výměna za nové. Podle posledního sčítání projede po mostě každý den v průměru 32 tisíc vozidel, z toho nákladní a kamionová doprava tvoří přibližně jednu pětinu.

Po celou dobu prací bude doprava na dálnici D10 omezena jen částečně. Pracovat se bude vždy na jedné polovině jednoho jízdního pásu a postupně se bude uzavírka posouvat. Provoz každopádně vždy zůstane zachován v režimu 2/2 jízdný pruhy, které budou pouze zúženy a maximální rychlost bude v místě opravy snížena na 80 km/h.

Zhotovitelem vybraným na základě veřejné soutěže je společnost MI Roads a.s., která podala nejvýhodnější ekonomickou nabídku a provedení prací se zavázala za 5,5 mil. Kč bez DPH. Most máme v plánu uvést do plného provozu za 20 kalendářních dní, tj. v první polovině listopadu.

Print Friendly, PDF & Email