V pátek 5.3. obnovíme práce na modernizovaném úseku č.11 mezi EXIT 81 Koberovice a EXIT 90 Humpolec a to nejdříve v jeho části mezi km 89,4 až 91,3.

V této uvedené části začne v pátek dopoledne postupná stavba dopravně inženýrského opatření. V rámci jeho výstavby budou uzavírány rychlé jízdní pruhy, aby bylo možné provádět práce ve středním dělicím pásu. Zde je nutné provést napojení kanalizace a telematiky mezi modernizovanými úseky č.11 a č.12. Současně budou probíhat opravy výtluků v pravém jízdním pásu ve směru na Brno mezi km 83 – 91,3.

Práce na modernizaci celého pravého jízdního pásu ve směru na Brno v délce 8,8 kilometrů začnou začátkem května po dokončení napojení vozovky mezi úseky č. 11 a č.12. Veškerý provoz bude převeden již do zmodernizovaného jízdního pásu směrem na Prahu, kde bude doprava vedena v režimu 2+2. Tento režim vedení provozu zde zůstane po většinu období modernizace.

Pracovat se bude nejen na rozšíření jízdního pásu a výměně stávajícího asfaltového povrchu za cementobetonový. Rekonstrukcí pojde několik mostů, pracovat se bude na inženýrských sítích, odvodnění dálnice, středovém dělícím pásu a samozřejmě také na vodorovném i svislém dopravním značení.

Zprovoznění úseku mezi Koberovicemi a Humpolcem je plánováno na konec září tohoto roku.

Print Friendly, PDF & Email