V tomto týdnu jsme zahájili několik oprav, které se týkají také silnice I/18 mezi dálnicí D4 a Sedlčany a řidiče zde zpomalí dopravní omezení.

Obnovili jsme opravu povrchu vozovky a odvodnění komunikace mezi Líchovy a Beřkovou Lhotou, kde v tomto roce dokončíme opravu započatou na podzim 2021. V rámci této kompletní opravy komunikace pracujeme souběžně na 2 částech. je to výjezd z obce Líchovy směrem na Sedlčany v délce necelých 700 metrů a 2 část průtahu Dublovicemi cca v délce 350 metrů. Jelikož se pracuje za provozu, přibrzdí řidiče v obou uvedených částech kyvadlově řízená doprava světelnou signalizací. (viz foto)

Na výjezdu z Drásova směrem na Sedlčany od pondělí pracujeme na opravě asfaltové hutněné vrstvy (AHV). Jedná se rovněž o pokračování opravy z loňského roku a v opravě je úsek v délce 900 metrů přibližně mezi křižovatkami silnic II/102 a III/10225 se silnicí I/18. V úseku proběhne pouze frézování obrusné vrstvy v obou směrech (v pondělí probíhalo frézování v jízdním pruhu směrem na Příbram) a pokládka nové konstrukční vrstvy.  I zde se jezdí aktuálně kyvadlově 1 jízdním pruhem. Předpokládáme však, že nejpozději do 14.4.2022 projedou řidiči tímto úsekem bez jakéhokoliv omezení. (viz foto)

Od 9.4.2022 zahájíme také celkovou opravu mostu ev. č. 18-018 přes potok Strupina u obce Obory, která je již v nevyhovujícím stavebně technickém stavu. O víkendu 9.-10.4.2022 bude most uzavřen z důvodu instalace záporového pažení a od pondělí 11.4.2022 by již místem měli řidiči projet kyvadlově po polovině stávajícího mostu. 

Print Friendly, PDF & Email