Na dálnici D4 u Staré Huti na Dobříšsku navazujeme na stavební operaci z loňského roku, jejímž cílem je demolice starých mostů s evidenčními čísly 4-020..1 a 4-020..2 nad přepadem Huťského rybníka a výstavba nových.

Loni jsme kompletně dokončili rekonstrukci levého mostu ve směru na Prahu a letos stavíme přilehlý pravý most v opačném směru, na Příbram. Po demolici staré mostní konstrukce a vybudování hlubinných základů pracujeme v těchto dnech na výstavbě spodní části mostu.

Na D4 u Staré Huti mezi 29. a 28,5. km tak stále platí dopravní omezení s tím, že veškerá doprava je vedena po loni vybudovaném novém mostě, a to v režimu 1+1, tedy jedním jízdním pruhem v každém směru, přičemž rychlost je v těchto místech snížena na maximálně 80 km/h.

Realizaci stavby si vyžádal špatný stav starých mostů pocházejících z 80tých let minulého století. Vlivem nefunkčního izolačního systému do mostní konstrukce zatékalo, ložiska byla zkorodovaná, obnažené byly výztuže a diagnostikou byly zjištěny i další vady. Z toho důvodu bylo rozhodnuto o demolici obou dálničních mostů a výstavbě nových.

Kvůli statice upravujeme poměr a rozpětí polí mostů. Původní rozpětí bylo 18+18+18 metrů, nově to bude 16+24+16 metrů. Oproti původnímu stavu dochází také ke změně konstrukce z prefabrikované na monolitickou.

Předpokládaný termín dokončení je během října letošního roku. Oba nové dálniční mosty na D4 u Staré Huti staví společnost EDIKT a.s. za 69,7 mil. korun bez DPH.

Print Friendly, PDF & Email