Na silnici I/2 na trase Mukařov – Kozojedy dlouhé bezmála 4,5 kilometru jsme právě v půlce rozsáhlé rekonstrukce. Frézujeme starý asfaltových povrch, pokládáme nový, betonujeme autobusové zálivy na zastávkách hromadné dopravy, pracujeme na odvodnění, opravujeme propustky a montujeme nová svodidla.

V těchto dnech nás čeká přibližně kilometrový úsek v Louňovicích a další kilometr pak v sousední obci Vyžlovka. I tady starou vozovku plnou hlubokých výtluků nejprve odfrézujeme a pak položíme nový asfaltový koberec, opravíme utržené krajnice, opravíme systém odvodnění a pomocí bagru vyčistíme příkopy.

Na trase Mukařov – Kozojedy pracujeme za plného provozu, vždy po dvou úsecích, na kterých je doprava řízena kyvadlově. V denních hodinách pracovníkem, který provoz usměrňuje, v nočních hodinách zde fungují semafory.

Jednotlivé etapy oprav na I/2 mezi Mukařovem a Kozojedy běží podle harmonogramu, a tak stále platí, že jejich úplné dokončení plánujeme s koncem letních prázdnin. Zhotovitelem je společnost PORR a.s., která se zavázala k provedení prací za 91,88 mil. korun bez DPH.

Print Friendly, PDF & Email