Betonáží opěr pokračuje úplná rekonstrukce mostu na silnici I/2 v Doubravčanech na Kolínsku. V místě prací stále platí omezení dopravy.

Jedná se o most s evidenčním číslem 2-006 přes Vavřinecký potok známý také jako Výrovka. Každý den po něm projede téměř 5 tisíc vozidel, z toho jednu pětinu tvoří nákladní auta a kamiony. Podle provedené diagnostiky a statického posudku byl původní most už na konci své životnosti. Jak jeho nosná konstrukce, tak i spodní stavba byli ve špatném stavu. Navíc je tento úsek silnice I/2 zvažován jako trasa přepravy nadměrných nákladů a to znamená, že podle evropských pravidel musí být v takovém případě zatížitelnost mostu minimálně 300 tun.

Proto bylo rozhodnuto o demolici původního mostu, na jehož místě postupně budujeme nový, širší a s násobně vyšší zatížitelností.

Veškerá doprava je místem výstavby vedena po mostním provizoriu a je řízena kyvadlově, semafory. Součástí této dočasné stavby je i lávka pro pěší.

Zhotovitelem je společnost VIAMONT Servis a.s., která se zavázala k provedení prací za 23,06 mil. korun bez DPH. Předpokládaný termín dokončení nového mostu na silnici I/2 v Doubravčanech je v prosinci, kdy bychom ho chtěli uvést do úplného provozu.

Print Friendly, PDF & Email