Práce na deseti kilometrech dálnice D11 u Vrbové Lhoty spějí k závěru. Dokončit je hodláme už zítra, ve středu 27. září.

Během uplynulých měsíců, od půlky července, se opravy dočkaly oba jízdní pruhy celého jízdního pásu ve směru na Hradec Králové mezi 26. až 36. kilometrem. V první řadě šlo o výměnu krytu vozovky. Původní cementobetonový z doby výstavby dálnice D11 překrytý mikrokobercem byl už na úplném konci své životnosti. Po téměř čtvrt století byl postižený celoplošným rozpadem nebo korozí. Proto jsme ho odfrézovali a vyměnili za asfaltobetonový, který je mnohem odolnější.

Kromě toho jsme provedli obnovu povrchu na odpočívce Vrbová Lhota, na zdejší mimoúrovňové křižovatce i na jejich větvích. Vyměnili jsme také svodidla, SOS hlásky a opravili systém odvodnění.

Zhotovitelem je sdružení společností MI Roads a.s. a Doprastav a.s., které se zavázalo k provedení prací za 254 mil. korun bez DPH. Už od čtvrtku 28. září budou moci motoristé celý nově opravený úsek dálnice D11 projet bez omezení.

 

Print Friendly, PDF & Email