Přestavba dvou sousedících křižovatek na jednu u Úval u Prahy pokračuje pokládkou asfaltových vrstev. Výstavba omezuje provoz na třech komunikacích, týká se to i hlavního tahu mezi Prahou a Kolínem.

Místem výstavby je křižovatka silnice I/12 s komunikací II/101 na Jirny a těsně sousedící křižovatka silnice II/101 s ulicí Pražskou. Jde o dopravně komplikované místo, poblíž kterého se navíc staví nové nákupní centrum. Je tedy předpoklad, že intenzita provozu se zde zvýší, mimo jiné i proto bylo přikročeno k přestavbě tohoto dopravního uzlu na jeden celek.

Odtěženo bylo přibližně 1500 kubíků zeminy, která skončila v náspech, do těch jich bylo ještě dalších 1500 kubíků upotřebeno. Aktuálně dochází k pokládce asfaltu v celkovém objemu cca 3000 tun.

Délka přestavovaného úseku silnice I/12 je 460 m, na komunikaci II/101 jde o 200 m a na ulici Pražské je to 60 m. Jde o dvě těsně sousedící křižovatky, které po dokončení přestavby, díky rozšíření silničního tělesa a vybudování nových připojovacích a odbočovacích pruhů, utvoří mnohem kompaktnější celek s lepšími rozhledovými poměry. Celý přebudovaný prostor bude doplněn novým svislým i vodorovným dopravním značením.

Stavba ovlivňuje provoz na třech komunikacích. Na silnici I/12 je doprava v místě prací řízena kyvadlově, semafory. Komunikace II/101 na Jirny a ulice Pražská jsou v obou směrech uzavřeny a nahrazeny vyznačenou objízdnou trasou.

Zhotovitelem je společnost ČNES dopravní stavby a.s., která provádí práce za 19,5 mil. Kč bez DPH. Uvedení stavby do plného provozu plánujeme 20. listopadu.

 

Print Friendly, PDF & Email