Přibližně o týden dříve se nám podařilo dokončit rekonstrukci mostu na silnici I/12 přes potok Bušinec u Českého Brodu. Už od zítřka se po něm řidiči projedou bez omezení.

Rekonstrukci jsme zahájili koncem letošního srpna a za přibližně tři měsíce se nám podařilo v podstatě vyměnit starý nevyhovující most za nový. U původního mostu totiž diagnostika prokázala špatný stav nosné konstrukce, do které navíc vlivem nefunkčního izolačního systému zatékalo, a tak jsme postupně starý most zbourali a na jeho místě postavili nový, který jsme osadili i novým svodidlem. Práce navíc spočívaly i v úpravě koryta potoku pod mostem tak, aby voda jeho konstrukci nepodemílala.

Stavební operace si vyžádala dopravní omezení, které dneškem končí. Po celou dobu výstavby byla totiž doprava úsekem, kterým denně projede na 10 tisíc vozidel, vedena po mostním provizoriu. To od této soboty začneme demontovat a nový most počínaje sobotou 2. prosince uvedeme do plného provozu.

Zhotovitelem je společnost STRABAG a.s., která práce provádí za smluvenou částku 21,38 mil. Kč bez DPH. Ve fotogalerii níže se můžete podívat na některé z klíčových momentů akce.

Print Friendly, PDF & Email